LandEscape

Waarom deze blog?

Waarom deze blog?

Hey halloo, leuk dat je mijn verhaal leest. Of in ieder geval een poging gaat wagen.

Er zijn een aantal redenen waarom ik begin met het schrijven van mijn verhaal.

Een daarvan is het beter leren schrijven. Ik kan veel beter in beelden denken dan dat ik een letter op papier zet. Ofwel ik ben niet zo van de teksten. Door meer te gaan schrijven, zal het steeds makkelijker worden voor mij. Hoop ik dan! 

Daarnaast wil ik graag mijn inspiratie met jou delen. Inspiratie over mijn fotografie projecten maar ook over mijn ervaringen en mijn gedachten. Waarom houdt het thema ‘slaaf van de maatschappij’ mij zo bezig en wat kan ik eraan veranderen? Ik neem jou mee in mijn zoektocht naar een vrijer leven. Wellicht kan ik jou inspireren. 

Het is tijd om eens stil te staan wat ik eigenlijk wil gaan doen. Nu en in de toekomst.  Moet ik echt nog 19 jaar werken tot mijn pensioen? Dat wil ik niet! Daarom ben ik nu op zoek naar een leven met meer vrijheid. En wat kan ik er aan doen om eerder te stoppen met werken. Wat heb ik daarvoor nodig? En hoe kan ik dit bereiken?

Met mijn persoonlijk fotografie projecten hou ik me momenteel bezig met een groot thema: ‘Slaaf van de maatschappij’. Eigenlijk zijn we allemaal slaaf. Hoe je het ook bekijkt. Alleen de een voelt zich meer slaaf dan de ander. Of beter gezegd de een is zich er meer bewust van dan de ander. 

Door mijn fotoproject ben ik me in dit thema gaan verdiepen. Wat is dat nou ‘Slaaf van de Maatschappij’. Waarom zijn we slaaf? Waar komt dat vandaan? Allemaal vragen om te onderzoeken en om uiteindelijk een fotoverhaal van te maken. In een volgende blog meer hierover.

Het is niet zo dat ik een kant en klaar antwoord heb hoe ik meer vrijheid kan creëren, maar het begin is. Bewustwording! Bewust zijn in welke situatie je je bevindt.